Du er her: Forsiden Klubben Historien

Historien

Les også om klubben på Wikipedia.

Rosenborg er den eldste klubben i landet, som har deltatt sammenhengende helt fra starten i 1934 og fram til i dag. På de årene har det vært nok av utfordringer, spesielt når det kommer til fasiliteter og anlegg. Man har spilt kamper på alt fra vann i Bymarka, Rosenborgbanen, og til slutt i ishallen på Leangen. Det er i grunnen litt fascinerende å tenke på at klubben i starten spilte kamper på Lianvannet, når man tenker på hvilke fasiliteter man ofte tar seg i å klage på i dag.

Interessen rundt Rosenborg var stor i oppstarten. Faktisk var det så mye oppstuss rundt klubben, at Stockholmsavisen Dagens Nyheter valgte å trykke sak om Trondheimslaget. Trondheim ble i artikkelen omtalt som en ”ishockeyby”, hvor det i store ord ble fortalt om den enorme interessen i byen. Det er nok noen år til vi igjen får se slike overskrifter i svenske aviser, eller hva? Ishockey som idrettsgren ble for øvrig omtalt som ”kanadisk ishockey” i media på den tiden.

Mannen som var primus motor bak Rosenborg het Baard Marstrand. Han hadde studert i Sveits, og spilt ishockey under studietiden der nede. Han samlet sammen et lag da han kom hjem fra sine utenlandsstudier, og laget spilte sin første kamp under et skøytestevne i Trondheim. Kampen var dog en oppvisningskamp, ingen vanlig seriekamp. Motstanderen var Trygg Oslo fra hovedstaden, hele 9000 tilskuere bevitnet oppgjøret.

Første ordinære kamp ble spilt på Lianvannet,. Man kjempet da om det som het Graakallbanens pokal (for de mindre opplyste, er Graakallbanen navnet på trikkesporet i Trondheim, som går fra sentrum og opp til Lian, som er et populært utfartsområde, sommer som vinter). Laget slet sportslig de første årene, men det tok seg ganske raskt opp.

Som en kuriositet kan det nevnes at det ofte sto dårlig til med utstyret, ikke alle spillerne hadde en gang skøyter med sko. Men en variant hvor man festet vanlige sko til skøytene, man trenger ikke stor fantasi for å forstå at det gir skøytegåingen en ekstra utfordring i seg selv. Som sagt var det noen tøffe år i starten, hvor studentlaget NTHI var dominerende.

I starten kjempet lagene om det som het Nordnorsk mesterskap, det ble senere omdøpt til distriktsmesterskap Trøndelag. Rosenborg kjempet på den tiden mot NTHI og TIK, spesielt sistnevnte hadde man mange tøffe kamper mot. Laget ble etter hvert som årene gikk bedre og bedre, man ble mer samspilt, og man så færre soloraid og mer lagspill.

Thor Munkvold var en meget viktig brikke på Rosenborg laget, sammen med blant annet Trygve Melhus og Kaare Sandstad. Sistnevnte var primus motor da man jobbet for å få et lysanlegg på Rosenborgbanen. Han startet en kronerulling i Adresseavisen, som til slutt ga hele 355 kroner i kassen. Det var nok penger til å få på plass lysanlegg på banen, noe som var et stort skritt i riktig retning for ishockeymiljøet i Trondheim på den tiden. Bare den lille historien forteller om utfordringene trøndersk ishockey har hatt gjennom alle årene. Som det blir sagt i Jubileumsheftet, har tålmodighet og trofaste ildsjeler vært nøkkelen til framgang.

 
  • Sponsorer
  • Sponsorer
  • Sponsorer
  • Sponsorer
  • Sponsorer
  • Sponsorer
  • Sponsorer

Kontaktinformasjon

Adresse:
Rosenborg Ishockeyklubb Allianseidrettslag
Postboks 4169, Valentinlyst
7450 Trondheim

Kontonummer:
6401.06.03852 
Organisasjonsnummer:
984 071 760

Verdigrunnlag

Vennskapsklubb

NHL Klubben Nashville Predators er vennskapsklubb med RIHK.

predatorslogo

Bli tilhenger på Facebook!

Facebook Følg Rosenborg Ishockeyklubb på Facebook